Policijski službenici proteklog vikenda na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 111 prekršaja. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže te su tri osobe lakše ozlijeđene. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 2 vozila.

U ponedjeljak, 26. prosinca u 14.40 sati u Benkovcu u Ulici Petra Zoranića, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su tijekom kontrole prometa zatekli 55-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Citroen zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,72 g/kg.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 24. prosinca u 2.05 sati u Ulici kralja Tvrtka u Zadru, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije su u kontroli prometa zaustavili 18-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao automobilom Seat zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,52 g/kg. Također, vozaču je ponuđeno ispitivanje prisutnosti droga u organizmu, što je odbio.

Vozač je isključen iz prometa te uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.