Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić u sklopu Aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća oživjela je problematičnu ulicu uz Opću bolnicu Zadar.

- Trend HDZ-ove vlasti da se potroše milijuni na određenu cestu počeo je s plavljenjem ceste kod Vruljice. Najočitiji primjer takvog trenda je pak Ulica Nikole Šubića Zrinskog kod bolnice. Ima li ta cesta uporabnu dozvolu? Ako nema, kad će se otkloniti nepravilnosti kako bi je dobila i pritom ne mislim primarno na trafostanicu, nego po cijeloj dužini nezakonito uzak nogostup, nepostojanje biciklističke staze koja je propisana za nove ceste, te ono najgore - nesigurno i za hitne službe opasno raskrižje, podsjetila je vijećnica Botić koja je uz svoj upit imala i zahtjev.

Vijećnica je tražila troškove investitora HC, točno izgradnje i eventualno planova, ispravaka.

- Koja je firma obavila nadzor te ceste, koliko je plaćena i zašto uopće plaćena ukoliko uporabna nije izdana? Vama gradonačelniče, pitanje - vidite li nepravilnosti te ceste i smetaju li vam?, završno je pitanje iz seta Ulice Nikole Šubića Zrinskog.

Ipak, vijećnica Botić nije dobila mišljenje gradonačelnika Branka Dukića kojeg je za razliku od podataka tražila na licu mjesta.