Iz DORH-a su danas objavili više detalja o narko biznisu kojeg je vodila četvorka iz Zadra. Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, općinski državni odvjetnici ispitali su 32-godišnjaka, 55-godišnjaka, 22-godišnjakinju i 31-godišnjaka. Evo što su zaključili:

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik (1990.) tijekom 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, nabavljao droge heroin, kokain i hašiš, te više desetaka puta prodao drogu drugim osobama, kao i da je 20. prosinca 2022., u blizini prostorija koje koristi, držao 21,72 grama droge amfetamin, a sve se droge nalaze na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik (1967.) tijekom listopada 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, posredovao u kupoprodaji droge heroin i dogovarao kupnju te isporučivao drogu.

Osnovano se sumnja da je trećeosumnjičenica (2000.) u listopadu 2022. godine, u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prodala drogu hašiš drugoj osobi za neutvrđeni novčani iznos. 

Postoji osnovana sumnja da je četvrtoosumnjičenik (1991.) 10. studenog 2022., u Zadru, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, prodao drugoj osobi neutvrđenu količinu marihuanu za točno neutvrđeni iznos, navodi se u priopćenju iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv troje od četvero osumnjičenika, i to prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenice i četvrtoosumnjičenika, odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.