Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić predložila je gradonačelniku Branu Dukiću da izložbu „Jedan svijet" učini dostupnom svim učenicima bez plaćanja ulaznice, a u blagdansko vrijeme i za sve posjetitelje.

- Jučer nakon usvajanja proračuna grada Zadra za 2023. godinu, kojeg ste Vi predložili, a mi vatrogasnim mjerama, za one najhitnije, većinom socijalne mjere, donekle usmjerili u smjeru koji smatramo poštenima za najosjetljivije građane ovog grada, otišli smo na otvorenje prekrasne izložbe hrvatske moderne umjetnosti u prekrasne prostore Providurove i Kneževe palače. Imali ste kod otvorenja neku zluradu izjavu koju ću pripisati nesnalaženju članova Vaše stranke u situaciji kad ne možete raditi što hoćete, već imate ozbiljne korekcije vašeg ponašanja.

Uživali smo i odmorili dušu razgledavajući umjetnine, ali i zgradu koja je bliještila u svojim novoobnovljenim. Emotivna sam jer sam odrasla pored te zgrade, igrala se po njenim hodnicima još dok su to bile prostorije raznih namjena i neki zapušteni zakuci i uvijek me iznova zadivi njena ljepota. Smatram da svako dijete grada Zadra i svaki građanin jednako mora imati priliku slobodno obići te prostore. Stoga Vas molim ako već niste da zgradu i ovu predivnu izložbu hrvatske suvremene umjetnosti Jedan svijet za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, stalno učinite besplatnom za ulaz, a za sve nacionalne praznike i blagdane slobodnom za sve građanke i građane. Kao poklon svima nama, bilo bi lijepo da za božićne praznike koji u Zadru traju do sv. Stošije, u cijelom tom vremenu; osiguramo besplatni razgled za sve građane/ke i goste, poručila je Botić.