Proračun Grada Zadra za 2023. godinu prošao je s 15  glasova  uz suzdržanog vijećnika Biloglava dok se za HDZ-ovu vlast dogodio najbolji mogući scenarij. Oni su bili protiv proračuna kojeg su predložili a gradonačelnik Branko Dukić ga nije htio povući što je od njega tražio predsjednik Kluba SDP-a Daniel Radeta.

- Ako proračun nije nezakonit, onda ga povucite. Glasanje nije rješenje nego bjekstvo od odgovornosti, tražio je SDP-ov vijećnik. Kada je i vijećnik Rubeša pitao za pet minuta stanke, presjekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Tome je prethodila još jedna prijetnja gradonačelnika Dukića dijelu vijećnika.
- Da ja povučem proračun, nema šanse. Ja sam donio (nije nego predložio op.a) zakonski legalan proračun. Daniel jesu li svi tvoji amandmani prihvaćeni i od dr. Biloglava. Prihvatio sam jer sam vidio mogućnost dogovora. Vi ste od tog legalnog napravili nelegalni. Ja u roku od 8 dana stavljam taj akt na ocjenu ustavnosti, najavio je Dukić i dao im kako je rekao svijetlo na kraju tunela.

A da nije vama sve tako crno, druga vam je mogućnost da sve nezakonite amandmane povučete. Neću se ja više vuči u ovom blatu, zaprijetio je Dukić iako su mu Rubeša i Radeta rekli da je sve isto kao lani s amandmanima.

No nije, jer se dogodio presedan da je HDZ bio protiv proračuna kojeg je HDZ-ova izvršna vlast skrojila uz nešto prihvaćenih amandmana vijećnika  koji su danas imali jaču glasačku mašinu.