Iz Odvodnje su izvijestili javnost kako radnici Strabaga prema planu vrše asfaltiranje glavnih ulica na području mjesnih odbora Bokanjac i Novi Bokanjac, koje se odvija u sklopu projekta aglomeracije.

Postavljanje nosivog sloja jučer je započelo na Put Vrela, od križanja s Ulicom Davorina Trstenjaka do Ulice Studenac, a danas se nastavilo u Ulici Franje Fanceva, na potezu od križanja s Ulicom Grgura Budislavića do raskrižja s Ulicom Jaroslava Šidaka. Radi se o dionici uz Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina kojoj je dosad bio otežan pristup. Što se tiče Ulice Franje Fanceva, preostaje još komad na ulazu iz smjera Tribanjske ulice gdje će još neko vrijeme ostati semafor pa tako i gužve. Direktor Odvodnje Grgo Peronja ističe kako ne može brže jer se postavljaju četiri tipa cijevi. Peronja očekuje kako će taj dio biti gotov kroz siječanj, a do svibnja bi trebao završiti i zahvat na ostatku Puta Vrela, pa bi sljedeća turistička sezona trebala proći bez dodatnih gužvi koje stvaraju radovi.

- Dosad je završeno 90 posto radova na ugradnji cjevovoda, a potrošeno 70 posto financijskih sredstava. Uz radove na Put Vrela preostalo je još postavljanje završnog sloja asfalta u ulicama gdje je trenutno nosivi, te radovi na 12 rentencijskih površina, od čega su tri veće površine. S obzirom na njihovu poziciju ti radovi neće imati utjecaj na promet vozila i pješake. Nakon ugradnji pumpi slijedi ispitivanje, a nakon toga i priključivanje kućanstava na sustav fekalne i oborinske kanalizacijske mreže. To će se svakako dogoditi sljedeće godine, a rano je još reći u kojem mjesecu, rekao nam je direktor Odvodnje koji se nada kako će to biti na jesen.