Nasadi nisu popilali niti jedno stablo prilikom rekonstrukcije dječjeg igrališta u Vruljici, ali je pri gradnji kišnog vrta oštećeno osam stabala, koja su se osušila te su trebala biti uklonjena, stoji u pisanim odgovorima vijećnici Marjani Botić, koja je na prošloj sjednici Gradskog vijeća postavila pitanje gradonačelniku Branku Dukiću o sječi stabala.

Po njezinoj informaciji srušena su dva stabla, iako je rečeno da neće biti pilanja, no direktora Nasada Josip Krnčević odgovorio je kako niti jedno stablo nije popilano, osim što je jedno mlado stablo presadili malo dalje od mjesta na kojemu je do tada bilo.

Neka stabla nisu mogla biti spašena stotinjak metara sjevernije, u projektu uređenja kišnog vrta i pješačke staze, čime će se spriječiti izlijevanje oborinskih voda.

- Premda se prilikom planiranja zahvata radova vodilo računa o zaobilaženju stabala, tijekom izvođenja iskopnih radova došlo je do oštećenja korijenja, te je uslijed velike suše došlo do sušenja osam stabala. Prema preporuci struke, stabla su uklonjena te je izvođač radova pristupio iskopu 18 novih sadnih jama, za sadnju novih stabala adekvatne vrste koja su osigurana i koja će biti zasađena, stoji u odgovoru iz ZADRA NOVE.