Najnovija objava Daniela Radete, šefa zadarskog SDP-a, koji će rukama svojih četvero vijećnika podržati tzv. preoblikovanje HNK Zadar, obznanilo je neprirodnu koaliciju SDP-a i HDZ-a u Zadru uoči sudbinske sjednice Gradskog vijeća.

U grčevitoj borbi da u svoju mrežu uhvate kapitalca Enija, ulovio se eto Radeta. Egomanija je nadvladala svaki djelić razuma u sastavu Gradskog vijeća Zadra. Sve za njegov opstanak vodila se virtualna igra podmetanja i etiketiranja. E sad ćemo i mi biti malo konstruktivni, najavio je Radeta prije nego je počeo pjevati poznatu pjesmu Bijelog dugmeta „Pristao sam biću sve što hoće". Čak je odbačena i prijava SDP-ovog vijećnika protiv HDZ-ovog autora snimke poznate pod špijunskim kodom Trokut.

U stvarnosti - SDP postaje zakrpa poderanima hlačama zadarskog HDZ-a. Iz njihovog Kluba izašao je Dado Burčul koji bez obzira na prave razloge ostavke pokazao je da ne pristaje na uvrede i loše vođenu politiku svojih donedavnih stranačkih kolega.

Takva politika vladajućih u Zadru dovela je do (ne)željenog rezultata - sveopćeg razočaranja i rezigniranosti javnosti. Ogorčenost je nastala i u redovima zadarskog HDZ-a i njihovih satelita.

Većina vijećnika s posljednjih lokalnih izbora, odnosno ruku u zadarskom Vijeću, plesala je samo jedno ljeto. Zadranima su dali trunku nade da se nešto može promijeniti da bi se vrlo brzo uvjerili u samo jedno političko stanje bez promijene. Pod krinkom javnog interesa, osobni probitak jedina je vodilja onih koji su pristali biti loši glumci na političkoj sceni.

Na njoj se odvija igrokaz u kojem Radeta navodno uvjetuje izglasavanje proračuna smjenom ravnatelja Zadarskog sporta kako ne bi ispalo da se jeftino podao HDZ-u.

Bio je to neviđen zaplet koji je doveo do već viđenog kraja igrokaza: smjena je dogovorena u Medulićevoj, koja će se u PR izjavi Dukića pretvoriti kao pohvala odgovornosti Jurice Dilbera. Na kraju predstave bit će tipično HDZ-ovo uhljebljenje.
Dilber odlazi u Sportsku zajednicu Grada Zadra, a na njegovo mjesto zaslužno će dobiti bivši direktor KK Zadar. Pa je li ikad HDZ ostavio svoje ljude na ulici?!