Uoči nove sjednice Gradskog vijeća predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta otkrio je kako će ovaj put podržati odluku o pretvaranju tražbine Grada Zadra u procesu preoblikovanja Hrvatskog nogometnog kluba Zadar iz udruge u sportsko dioničko društvo.

Time bi se pozajmica od 2,5 milijuna kuna, koju im je Grad dao prije dvije godine, pretvorila u dionice kluba. Iako su SDP-ovci u više navrata pitali kad će se taj novac vratiti u gradski proračun i bili protiv iste odluke na sjednici u lipnju, vodstvo kluba na čelu s Ivom Bokanović sada ih je uspjelo uvjeriti u ozbiljnost svojih namjera za razvoj kluba.

- Kada je u pitanju HNK Zadar, pred sam proračun za 2023. imamo dvije opcije. Prva je nastavak financiranja Udruge iz gradskog proračuna koja igra 4. ligu na margini amaterskog kluba. Druga opcija je pokretanje postupka preoblikovanja, otvaranje klub prema tržištu, pronalazak investitora uz zadržavanje kontrolnog paketa u vlasništvu Grada te financiranje isključivo omladinskog pogona iz Gradskog proračuna. U kampanji smo se zalagali za privatizaciju svih profesionalnih sportskih kolektiva pa tako i našeg nogometnog kluba. Dakle, naša odluka bit će druga navedena opcija, a to je nastavak postupka preoblikovanja kluba iz Udruge u Športsko dioničko društvo. Kroz razgovore s aktualnim vodstvom na organiziranom sastanku imali smo prilike donijeti zaključke i vidjeti ozbiljnost namjera da se klub konačno makne s mrtve točke i stavi na zdrave noge, objavio je Radeta.

Uz obrazloženje za promjenu odluke, nakon koje bi uz glasove HDZ-a ova točka trebala proći, Radeta je objavio i fotografiju zadarskih Vatrenih u Katru i poruku "HNK Zadar - kad, ako ne sad!"

- Smatramo da naš grad, peti po veličini u državi, zaslužuje klub dostojan imena i konačan povratak u prvu ligu gdje mu je i mjesto. Pozivamo svu zadarsku dicu, naše reprezentativce i svu zainteresiranu javnost da se uključe u proces preoblikovanja i podrže klub!, poručio je Radeta.