Marin Čavić imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Starigrad jer je izabranom načelniku te Općine po sili zakona prestao mandat, a nema imenovanih zamjenika, odlučeno je na sjednici Vlade u četvrtak.

Dosadašnja praksa da povjerenik bude pravnik ili službenik sa šireg područja općine u kojoj dolazi do smjene ovog puta nije nastavljena, već je odabran pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Starigrad Marin Čavić. On će do izbora novog načelnika za svoj rad odgovarati izravno Vladi RH, kojoj će podnositi izvješće o radu. Na dužnost je stupio jučer, objavom odluke u Narodnim novinama.

Krste Ramić bio je primoran ostupiti s mjesta načelnika nakon što je pravomoćno osuđen za davanje lažnog iskaza u parničnom postupku u kojem je Višeslav Dokoza tužio općinu Starigrad i komunalnu tvrtku Argyruntum d.o.o. zbog otkaza na mjestu direktora. Ramić je neistinito iskazao da je sindikalni povjerenik glasao o njegovom otkazu, i to na sjednici koja tog dana nije niti održana.

Županijski vijećnik Zlatko Marasović na prošloj je sjednici Županijske skupštine izrazio sumnju da je za Ramića već pripremljeno novo radno mjesto u nekoj od javnih ustanova.