Sirene ulicama Zadra najavile su dolazak junaka Svjetskog prvenstva, vratara Vatrenih, Zadranina Dominika Livakovića te Martina Erlića koji je kao član reprezentacije bio na svom prvom SP-u.

Počasni građanin Zadra i kapetan Luka Modrića, koji se ispričao jer ima let, javio se video porukom puknutim glasom od slavlja prethodne večeri u hladnom Zagrebu.

-  Priredite lijep doček Dominiku i Martinu jer su oni to zaslužili. Uživajte, a mi se vidimo nekom drugom prilikom u našem Zadru, poručio je Modrić. Zauzvrat je kapetan Vatrenih dobio skandiranje s Foruma punog dobrih vibracija, vatrometa, velikih emocija i ponos te  pristojna  doza pirotehnike.

Pozornica je bila postavljena ispred crkve sv. Marije, gdje je dočekan i general Gotovina.
Dok je zvonik sv. Stošije bio u bojama trobojnice, na Sv. Donatu vrtjele su se slike nogometaša za koje je Zadar spremio doček na zadarski način s potpisom Nevena Stojakovića. Doček u Zagrebu kao i u rodnom gradu draža su mu nagrada nego zlatna rukavica, rekao je Livi koji nije zaboravio skandiranje s dočeka zadarske dice 2018. godine. Sramežljivi Dominik je mimo scenarija s mikrofonom poveo poznati povik: Mi smo Zadrani - Zadar je naš.

Žal što je Livaković trebao a nije bio naj golman Svjetskog prvenstva izrazio je voditelj Frano Ridjan koji je imao i odličan ulet: s broncom oko vrata, stižu dva Hrvata. Je li teže bilo branit protiv Brazila ili govoriti u Zadru, pitao je Ridjan Livakovića koji je kazao kako je za njega Zadra najlipši grad na svitu. Zahvalio je na podršci koju su dobivali od domaćih navijača, osobito nakon poraza od Argentine.

Voditelj je Erlića pitao di je bio 1998. godine, na što je mladi reprezentativac otkrio da je imao šest mjeseci a da će biti na SP 2022. godine nije mogao ni sanjati. Zato je mogao pozdraviti svoje Tinjane na Forumu.

Uz Forum, Pekotu i ostale zadarske glazbenike pjevala se Kalelarga, nastavilo s pjesmama Mladena Grdovića koji je specijalno za Livakovića otpjevao Nije u šoldima sve, a završilo s Mojom Domovinom.

Ostalo je trebalo doživjeti na dočeku zadarskih nogometaša kojima su počast došli dati uglavnom mladi, ali bilo je svih generacija Zadrana koji su im na taj način čestitali na velikom rezultatu hrvatske reprezentacije.