Na današnjem pripremnom sastanku u Velikoj vijećnici Gradske uprave otkriveni su detalji dočeka zadarskih Vatrenih, koji su se sa Svjetskog prvenstva u Katru vratili s broncom.

Nakon dočeka u Zagrebu, ovaj veliki uspjeh na Forumu će sa svojim Zadranima proslaviti Dominik Livaković i Martin Erlić, dok kapetan reprezentacije Luka Modrić neće prisustvovati dočeku.

- Nažalost, Modrić se ispričao, imao je let i obveze koje nije mogao propustiti. U slučaju da je propustio let, izgubio bi dva dana. No sigurni smo da će poruke i lijepe želje s Foruma doći i do njega, poručio je pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković koji je detalje dočeka prezentirao zajedno s Marijom Tokićem, voditeljem Službe za javni red i sigurnost PU zadarske, te organizatorom manifestacija Nenom Stojakovićem.

 

Livaković i Erlić u Zadar dolaze oko 17:30 sati. Autobus s Vatrenima stiže iz smjera Bulevara, no zbog hladnoće neće biti otvorenog tipa. Trasa kretanja će biti Put Murvice - Zrinsko - Frankopanska - raskrižje Jazine - Obala kralja Tomislava - Liburnska obala - Istarska obala - Ulica Mihovila Pavlinovića. Autobus će pratiti policija koja će regulirati promet, a zbog očekivanih gužvi i zastoja građani se mole da na doček ne kreću osobnim vozilima.

Dolazak nogometaša na Forum očekuje se oko 18 sati, a sam program počinje dva sata ranije, odnosno u 16 sati. Na pozornici ispred crkve sv. Marije prema sljedećem rasporedu nastupit će Duje Stanišić i njegov bend Breskvica, Ivica Sikirić Ićo, Mladen Grdović i grupa Forum za kraj velikog slavlja. Program dočeka u Zadru vodit će Frano Ridjan.