Nakon višesatne degustacije deveteročlani žiri Udruge Vinum u četvrtak je ocijenio jela i pića na kućicama Adventa u Zadru i donio konačnu odluku o pobjednicima.
Drugačija sarma kućice Picnic najbolje je slano jelo ovogodišnjeg Adventa u Zadru, pita od jabuka kućice Master & Chef najbolje je slatko jelo, najbolje kuhano vino toči se na kućici Maguro Street Food, a najbolju ukupnu ponudu pića ima kućica Picnic. Najbolje autohtono jelo zadarskog adventskog sajma je bakalar kućice Winter Paradise by Gušti, a najbolju ponudu autohtonih pića ima kućica Santa`s Barrel, sastavljenu od vina četiri vinarije zadarskog kraja, Maraskinih i još preko 50 drugih pića.
Članovi stručnog enološkog tima udruge Vinum bili su: Filip Erceg, Ivan Stiblik, Robert Plohl i Manuela Plohl, a uz njih su u žiriju bili i poznati zadarski kuhari Marko Perić, Renato Kraljev, Mario Arbanas, Ivan Buovac i Josip Vrsaljko.
Proglašenje pobjednika te drugih i trećih mjesta u svim kategorijama s dodjelom nagrada predviđeno je za subotu u jutarnjim satima, javljaju iz Turističke zajednice Grada Zadra.