Zadarska policija danas obilježava 30. godišnjicu pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije Poskoci.
 
Na dostojanstven način odati će se počast Draganu Žuniću, legendarnom dozapovjedniku Specijalne jedinice policije koji je sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija ove specijalne jedinice, a svoj mladi život položio 16.prosinca 1992.godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen iz neprijateljskog vatrenog oružja.

Kao pripadnik Specijalne jedinice policije "Poskoci", aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti

Žunić je 11. rujna 1991. godine bio teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice, međutim ni ranjavanje nije zaustavilo velebitskog heroja te se već u prosincu 1991. godine ponovno priključio postrojbi Specijalne jednice policije Poskoci.
 
Obilježavanje će započeti u jutarnjim satima, svečanim postrojem ispred spomen obilježja SJP Poskoci u Policijskom centru Franko Lisica, a nastaviti će se na Velebitu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na mjestu pogibije, kao i polaganjem cvijeća na grobu u rodnoj Slivnici Gornjoj, gdje će se u mjesnoj crkvi služiti i Sv. misa zadušnica.

Uz članove obitelji, izaslanstvo Policijske uprave zadarske, Udruge Specijalne jedinice Policije i Udruge Prvi hrvatski redarstvenik potom će zapaliti svijeće ispred Policijskog centra u Zadru koji nosi ime poginulog Žunića.

Na kraju, u 17 sati u Zadru, u multimedijalnoj dvorani Centra za kreativne industrije će se održati Tribina sjećanja, na kojoj će mnogobrojnim uzvanicima sugovornici svjedočiti o njegovoj neizmjernoj hrabrosti s povijesnim osvrtom na te dane ponosa i slave specjalne jedinice policije.