Bio je vlasnik prve videoteke ne samo u Zadru, već i u tadašnjoj Jugoslaviji, organizirao je jedini i to rokerski Open Air na bazenu Kolovare, radio je s Oliverom, bio u pratnji Buldožera na njihovoj zadnjoj turneji.

To je Buba, reći će mnogi koji ga u Zadru znaju po nadimku i nazivu videoteke na Meladi. Malo njih zna da je to Rajko Bulajić koji pod vlastitim imenom bez nadimka potpisuje svoju zbirku pjesama.

Tim povodom, poeta Buba gostovao je jučer na Radiju 057. S njim je razgovarao Prte (po jednom od nadimaka, op.a), jedan od malobrojnih svjedoka onih zlatnih vremena Zadra koji je prije dolaska na posao pročitao Bubinu zbirku. I bio je oduševljen poezijom i igrom riječi s kojom se autor poslužio.

Što mu je bio poticaj? Sačuvati naš jezik koji se sve više gubi. Mom starijem unuku engleski je materinji jezik, kratko će autor zbirke 22 pjesme koje je nazvao "OČI MI PTICAMA LUDUJU". Istina, voli se igrati riječima pa i onim arhaičnima.

Buba je osmislio grafički i naslovnicu zbirke pjesama u čijem je izdavanju pomogla i Zadarska županija. U oči upada datum izdanja 22022022. Sve puno dvojki koje nam je Buba naknadno objasnio: rođen sam 22., u zbirci su 22 pjesme, a sve ostalo je vrijeme.

Ima on materijala još za dva nova izdanja. Do 19. godine i odlaska u JNA već je izdao dvije zbirke pjesama. Pisao ih je i za neke zadarske bendove. To nije jedini podatak iz njegove mladosti koja, kako je to Arsen opjevao, „pred vlastitim očima vara i krade, i napušta."

Prte ga je podsjetio na slučajan susret koji su imali na koncertu Bob Dylana u Varaždinu.

- Dylan je junak iz moje mladosti htio sam ga vidjeti barem jednom u životu. Ali bio je na tom koncertu očajan. Rekli su mi da je na Šalati bio odličan, izvukao je iz rukava Buba taj detalj zajedničke memorije.

Kao i podsjetnik na dvodnevni festival na  bazenu Kolovare 1989. godine. Svi koji su nešto značili na tadašnju YU sceni nastupili su u Zadru: YU grupa, SMAK, Atomsko sklonište, Vatreni poljubac, Šaka glazbe iz Zadra... Bili bi tu Bijelo Dugme i Parni valjak ali oni su tada u svojim turbulencijama. Imao sam u  planu na drugi Open Air dovesti strane izvođače ali je došlo do svađe s tadašnjom establišmentom, optužbama iz Sunturista... ispričao je Buba.

Da je on bio taj organizator, nedavno je otkrio i Mladen Malta.

- Gospodin Malta je rekao da sam mu tada poklonio dva najljepša dana, otkrio je Buba u radijskom eteru.

Svi koji ga poznaju znaju da je osebujan i svestran: kreator u životu Zadra kojeg je i sam ovjekovječio slikajući poznate Zadrane tog vremena. Nije ni zaboravio svoje prijatelje u originalnoj zahvali: Rajko Bulajić, rođen i živi u Zadru, ispisao je ove riječi i sad ih iznio pred vas, zahvaljujući prijateljima... i onda je nabrojao mnogima znane „gradske face".

Njegov nadimak Buba povezan je s nazivom videoteke Buba otvorene 1985. godine, a dozvolu je dobio dvije godine poslije.