U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održana je svečana dodjela priznanja u sklopu projekta Welcome - nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Nagrade je dobilo šest privatnih iznajmljivač - troje najboljih iznajmljivača koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME" iz kategorije kuće za odmor i troje najboljih iz kategorije apartmani.

Župan Božidar Longin je dobitnicima osobno podijelio plakete, uz koje su im pripale novčane nagrade.

Zlatnu plaketu i 15.000 kuna dobio je Damijan Marinić, vlasnik ville Marinić u Miranjama Donjim, koja gostima nudi šest spavaćih soba, sezonski vanjski bazen, fitness-centar, zajednički salon, šest kupaonica s hidromasažnom kadom... Drugu nagradu dobila je Nevenka Katuša iz Medviđe, a treću Sandra Starčić iz Zagrada.

Činjenicu da najbolji objekt dolazi iz zadarskog zaleđa, u kojemu prije dvadesetak godina nitko nije mogao zamisliti turizam, komentirao je župan Longin.

- Ruralni urizam je sve intenzivniji jer je broj luksuznih vila s bazenima u zaleđu sve veći, a potražnja za njima također raste. Kroz dodjelu ove nagrade vama koji ste prepoznali potrebe tržišta, koji ste napravili sjajne iskorake u posebnosti i kvaliteti svoje ponude, pokušavamo vam zahvaliti što shvaćate koliko je značajno udružiti sve snage kako bismo Zadarsku županiju brendirali ne samo kao područje čistoga mora, ugodne klime i lijepe prirodne i kulturno-povijesne baštine, već i kao poželjnu destinaciju visokokvalitetne eno-gastro ponude i jednako takvoga smještaja, rekao je Longin.

Najbolji apartman u kategoriji Welcome ovjekara ima Nevenka Žarković iz Kakme, drugu nagradu dobio je Marijan Crvarić iz Božave a treću Damir Žagar iz Ražanca.