Kao što su hortikulturno uređivali gotovo sve rotore u gradu, Nasadi su i za najnoviji na vrhu Ulice Josipa bana Jelačića dobili nalog da ga obilježe.

Kako projektantski taj novi kružni tok nije bio predviđen za sadnju, tako su iz Nasada predložili veliki pitar s maslinom. Projektant je pristao na to njihovo rješenje, doznajemo od direktora Josipa Krnčevića.

Tako je Zadar dobio jedinstveno obilježen rotor u sredini koga je žardinjera sa zasađenom maslinom i puzećim ružmarinom koji bi trebao prekriti betonski pitar. To će onda biti prava zelena intervencija u prometno obilježenom krugu.

Građani u objavljenim reakcijama uglavnom podržavaju maslinu u rotoru ali ne i stupiće koje su ogradile pješačke otoke. Zadar je po prometnim stručnjacima iz Grada Zadra "zasađen" stupićima kojima se kao popravljaju loša prometna rješenja. Ovaj put ispred sjedišta zadarske policija i to u projektu kojeg je finacirao MUP u rješavanju tzv. crnih prometnih točaka.  Asimetrično raskrižje pretvoreno u kružni  tok sad je obojan u plavo sa zelenim ukrasom.

Iako priroda već miruje Nasadi su dodali zelenila i na rivi.

Na šljunčanom dijelu u blizini Pozdrava suncu posađene su dvije pinije, a na rivi šest čempresa, jedna pinija, po tri ginka i koelreuterie, jedan eukaliptus i jedan amelanchie. Akcija sadnje nastavlja se i dogodine kada bi prema ideji direktor Nasada više maslina u žardinjerama koje bi bile prikladnije mogle se postaviti umjesto starih betonskih krugova na ulazu u Rivu ili ispred prostorija Tornada.

Kamenite ulice "zasađene" maslinama u povijesnom središtu Zadra

Ipak je to stablo koje simbolizora mir. Vjerojatno neće trebati odobrenje konzervatora jer u Gradu su ljetos ugostitelji na svoju ruku postavljali pitare i to uglavnom s maslinama.