Sve rade da ništa ne rade, tako je županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač komentirao dopis iz Županijskog državnog odvjetništva u Zadru kojem je prijavio ono o čemu je govorio na Županijskoj skupštini. Pupić Bakrač je od DORH-a u Zadru tražio pokretanje istrage, a oni su u svom dopisu od njega zahtijevaju da dopuni kaznenu prijavu.

"Čitam Vaš dopis i ne vjerujem vlastitim očima koja je to razina ignorancije i bezobrazluka. Ja nisam podnio kaznenu prijavu nego zahtjev za istragu. Koliko je meni poznato djelatnici županije ne smiju sudjelovati na natječajima koje županija raspisuje a gđa Erlić je odgovorna osoba u tvrtki Ašibo i radi u Županiji. Za ostalo što tražite mogu provesti istragu čak i napisati Kaznenu prijavu ako me ovlastite za to i svoju plaću proslijedite na moj račun. Dva puta je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv mene na temelju ničega. Da bi me se progonilo zbog mog javnog djelovanja, oba puta ste propisno osramotili ali srama nemate", napisao je među ostalim Pupić Bakrač koji kao vijećnik ima bogato iskustvo s pravosuđem.

 

 

On je na Županijskoj skupštini iznio informaciju o tome da je na natječaj za povećanje konkurentnosti koje dijeli Zadarska županija, tvrtka Novice Erlića dobila 20 tisuća kuna.

"Među dobitnicima je tvrtka Novice Erlića, optuženog u Aferi „Ribar" s Renom Sinovčićem za izvlačenje novca iz gradskog proračuna preko NK Zadar. Supruga Novice Erlića je u Županiji voditeljica odsjeka, a njezin je email naveden kao kontakt tvrtke, naveo je vijećnik Pupić Bakrač u pitanju županu Božidaru Longinu koji ga je nazvao spin majstorom.

"Tko dodjeljuje sredstva u za to nadležnim tijelima ne znam, mogu provjeriti. Tu se radi ozbiljno bodovanje i sumnjam da bi bilo tko bilo kome tu išao podmetati. Ovo su nesuvisli pokušaji", odgovorio je Longin vijećniku koji je drugi put u javnosti iznio slučaj sumnje na sukob interesa zaposlenih u Županiji.

Bilo je toga i u Gradu Zadru kod prodaje zemljišta gradskim službenicima, odnosno članu njihove obitelji. A sada se za sukob interesa uvodi etički kodeks i povjerenstvo, ali samo za vijećnike, što je formalnost bez pravnih, a kamoli poltičkih posljedica koje se zovu preuzimanje odgovornosti.