Umjesto da s KvArtom prije ljeta otvore Centar za mlade, što je u neko doba i bilo povezano, iz Grada Zadra su iznenada tu manifestaciju preselili na lokalitet Sfinge i kvart Brodaricu.

Zimsko, bolje rečeno kišno događanje na otvorenom predviđeno je idućeg vikenda. Program je napravljen za dane od 15. do 18. prosinca pod nazivom Život je u kvartu. Glavna lokacija je park Sfinge koji je uređen u sklopu EU projekta, a u čemu je glavnu riječ imao Odjel za kulturu.

Oni su upravo bili ti koji su uz pomoć Koncertnog ureda te udruga koje se sufinanciraju iz gradske blagajne nedavno osmislili program. Brodom do Brodarice je tematska šetnja koju će u dva navrata voditi Zrinka Brkan Klarin iz Odjela za kulturu.

U koncepciju programa uključene su tamošnje ustanove: Centar Mocire, Dom za starije osobe Sfinga, Dječji vrtić Grigor Vitez te MIOC - Gimnazija Franje Petrića kao i srednje škole na Boriku.

U Gradskoj knjižnici, koja također sudjeluje u organizaciji, nazvali su ga Božićni KvartArt dok je službeno to specijalno izdanje KvArt 2022. godine. Pod nazivom KvartArt uz Gradsku knjižnicu prvi put je održan 2018. godine da bi zbog korone imao zastoj od tri godine.

Planiran je i božićni sajam te nekoliko nastupa domaćih bendova u parku Sfinga koji će biti predgrupe gostujućima: grupi M.O.R.T. iz Sinja odakle dolazi i Grše te Je veux iz Zagreba. Trebao bi to biti urbani kontrapukt glazbenom izboru na Adventu. Što će se od toga moći održati, pokazat će vrijeme.

Hoće li se KvArt i kada vratiti u kvart u kojem je stvoren - Voštarnicu, u gradskoj upravi mudro odgovaraju - tko kaže da neće.