Medicinska škola Ante Kuzmanića-Zadar nositelj je programa Erasmus + za 2022. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Za provođenje projekta pod nazivom „Program zdravstvene njege" školi je odobrena bespovratna financijska potpora za stručnu praksu 13 učenika i 2 nastavnika u Centru za slabovidne i slijepe osobe u Škofja Loki.

Nakon stručnih, kulturoloških i jezičnih priprema učenici Medicinske škole „Ante Kuzmanića-Zadar" u pratnji nastavnica Petre Karaga i Sonje Šare boravili su od 20. 11. do 3.12.2022. godine u Centru za slabovidne i slijepe osobe Škofja Loka pod stručnim vodstvom izabranih mentora. Prvi radni dan protekao je u upoznavanju organizacije Centra, provođenju mjera sigurnosti na radu i provođenjem postupaka zdravstvene njege. Tijekom mobilnosti učenici su sudjelovali u aktivnostima svakodnevne skrbi za osobe starije dobi u Centru. Posebnu pozornost privukla je radionica „Deleo s slepimi" koje je vodila gospođa Denis Kamnar. Učenici su učili o specifičnim načinima pružanja pomoći osobama sa sljepoćom i vrstama pomagala koje su im dostupne za postizanje samostalnosti u svakodnevnim životnim aktivnostima. Povijesne i kulturne znamenitosti Škofja Loke učenici su imali prilike upoznati kroz radionice koje su im pripremili organizatori u popodnevnim satima. Za svoj rad učenici su dobili certifikate koje je uručila ravnateljica gospođa Silva Košnjek i direktor Mobilie plus d.o.o. gospodin Kristof Debeljak.

- Zahvala upravi i djelatnicima Centra na stručnom vodstvu i mentorskoj podršci tijekom stručne prakse. Gospodinu Kristofu Debeljaku hvala na organizacijskoj podršci bez koje ova mobilnost ne bi bila uspješna. Također, zahvaljujemo Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na podršci tijekom prijave, organizacije i provođenja mobilnosti, poručuju iz Medicinske škole.

Učenice: Ivana Bratanović, Marija Komljenović, Antea Baždarić, Tereza Korčulanić, Marijana Franjić, Dora Krupić, Arijana Babić, Marta Marija Marušić, Marija Mazija, Lana Dubravica, Izabela Martinović, Antonija Glasnović i Gabrjela Pataran

Nastavnice: Petra Karaga i Sonja Šare