Na jučerašnjem sastanku predstavnika Dogus grupe s gradskim vijećnicima najviše se prašine diglo oko činjenice da se nisu pojavili HDZ-ovi vijećnici.

I dok je to vijećnik Daniel Radeta tumačio na svoj način, a ulogu glasnogovornika koalicijskih partnera preuzeo Mate Lukić, iz Ureda gradonačelnika stiglo je priopćenje vezano uz sastanak gradskih vijećnika s predstavnicima Doğus Grupe:

„Predstavnici investitora Doğus Grupe prezentirali su mi svoj zadnji prijedlog i želje za izmjenom DPU-a zone centralnih funkcija Maraska park Zadar i s njim sam upoznat.
Prioritet naše gradske uprave je, ponavljam, izgradnja hotela visoke kategorije za koju je izdana pravomoćna građevinska dozvola, i na čiju izgradnju još čekamo. Naime, poznato je kako zadarski turistički proizvod treba hotel najviše kategorije kakav je i najavljen. Oko toga nema spora i tu investitor ima punu podršku.

Podsjetit ću kako smo već tri puta imali izmjene ovog plana na zahtjev investitora i svaki put trudili se pronaći mjeru između želja investitora i javnog interesa.

Kad dođe do konačne izgradnje hotela, što je prioritet, možemo započeti razgovore o pokretanju 4. izmjena Plana, ali sigurno nećemo pristati na preizgrađenost i vodit ćemo računa o svemu onome što smo u proteklom razdoblju kroz prostorno planske dokumente čuvali kao interes građana."

Prije toga smo pitali Šimu Erlića, predsjednika GO HDZ-a zbog čega su izostali HDZ-ovi vijećnici. Dobili smo odgovor kojeg Erlić potpisuje uime HDZ-a, ali bez izravnog odgovora na pitanje koje zanima javnost.

Naš stav je poznat i komuniciran je od strane gradonačelnika i prema vijećnicima i prema Dogusu. Ovo je već četvrta izmjena plana, a podsjećam da smo mi bili za prve tri izmjene, a da su oporbeni vjećnici bili iznimno žestoko protiv projekta Maraske. Sjetimo se samo kojim sve pogrdnim imenima su nazivani turski investotori i Zadar u tom kontekstu.

Naš je stav bio, a i danas je da se zalažemo za izgradnju hotela visoke kategorije kroz projekt Maraske. I to je naš stav od početka. Primali smo političke udarce za to, bili grubo vrijeđani, a sada su se preko noći ti isti vijećnici okrenuli, i kako vidimo po izjavama Enija Meštrovića i Daniela Radete, oni podržavaju ove zadnje izmjene, iako te izmjene podrazumjevaju puno više stanogradnje od prethodnog plana. A napominjem da je i prethodni plan bio predložen u suradnji s investitorom. Tako da smatramo da su ti prijedlozi u najmanju ruku diskutabilni i da je za grad prioritet hotel, a ostalo je za raspravu.

I zato mislim da je to pitanje koje treba raspraviti i puno šira gradska javnost, a ne samo predstavnici Gradskog vijeća koji danas viču jedno, a sutra drugo, poručio je šef zadarskog HDZ-a.