Nakon pet mjeseci istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog teškog kaznenog djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u svezi st. 1. toč. 3. i čl. 153. st. 2. Kaznenog zakona.

Iza tih članaka i stavaka stoji silovanje "na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način", uz uporabu sile ili prijetnje, a za što je predviđena kazna zatvora u trajanju od pet do 15 godina.

- Okrivljenom 22-godišnjaku se stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo početkom srpnja 2022. godine u Biogradu na Moru, na štetu strane državljanke, priopćili su kratko iz DORH-a koji zbog osjetljivosti slučaja ne navodi ostale detalje slučaja.

Ranije su, prilikom otvaranja istrage, otkrili kako se radi o 20-godišnjoj Norvežanki. Tada je istražni sudac 20-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor u domu, što znači da nije završio iza rešetaka kako je to tražilo odvjetništvo, već iza zatvorenih vrata vlastitog doma.