Jadrolinija je sinoć u Zadru priredila veliku proslavu povodom 75 godišnjice postojanja a da nisu pozvali lokalne medije.

U najmanju ruku bahato ponašanje uprave Jadrolinije.

Uprava državnog brodara predvođena Davidom Sopotom preusmjerila je brod Marco Polo s linije Split - Anconai vezala ga uz Pozdrav suncu a da nisu našli za shodno o tome obavijestiti zadarsku javnost. Pojedini lokalni mediji osim onih kojima će promocija biti plaćana, došli su na svoju ruku. Kada su zvali u sjedište Jadrolinije u Rijeci, rečeno im je kako je to samo za uzvanike. Kome polagati računa? Trebala je to biti i fešta za premijera Andreja Plenkovića ali on je s resornim ministrom Olegom Butkovićem otputovao u Katar.

Šefica Agencije u promociji za Pomorsku večer također ne odgovara na novinarska pitanja o tome što je s natječajm za liniju Zadar- Preko kojeg je najavila proljetos

Državni tajnik Josip Bilaver ostao najviše rangiran državni dužnosnik na proslavi u Zadru. Ali ni on kao ni Sopta ne vide u velikoj proslavi u Zadru na koju je potrošeno jako puno novca nikakvu ironiju.
Jadrolinija na zadarskom području ima najgore brodove a za najprometniju liniju Zadar - Preko nemaju ni broda. Bodule prevoze u "kanti" kakve više nema nigdje po svijetu, tako je baš jučer rekao jedan kapetana duge plovidbe, podrijetlom s otoka Pašmana.

O tome kako se odnose prema svojim pomorcima, da su prebacili kadrovsku službu u Rijeku, da su ukinuli mjesto koordinatora zadarskog plovnog područja, stalno govorimo i pišemo. Ne daj bože da smo nešto i pitali uživo. Iz Jadrolinije nema odgovora ni na pisana novinarska pitanja.

Vrhunac ironije je naravno ukidanje međunarodne linije Zadar - Ancona koja će navodno postati cjelogodišnja. Taj zakašnjeli politički pritisak je iluzija s obzirom na to da Jadrolinija ostaje samo na Marco Polu. Ali o tome se sinoć nagađalo uz Pozdrav suncu kao i najavama kako će Jadrolinija modernizirati i povećati svoju flotu.