Dominik Livaković, vratar hrvatske reprezentacije, jučer je obranom tri od četiri penala u utakmici protiv Japana ušao među legende svjetskih prvenstava. Malo kome je uspjelo obraniti i dva penala za redom, kazuju znalci nogometnih natjecanja.

Zvijezda dana dan poslije dovela je u Zadar nacionalne TV ekipe koje se bave fenomenom Dominika Livakovića.

Na Narodnom trgu izjavu je za N1 dao Božidar Kalmeta koji Dominika zna od rođenja. Na pitanje o jučerašnjoj utakmici, Kalmeta je rekao da mu je srce veliko kao Velebit. To je čudo kako je Hrvatska ušla među 8 najboljih ekipa na SP. Nadam se i daljnjem uspjehu, kazao je Kalmeta za kojeg je jučerašnja obrana Livakovića bila čudesna.

Mi u Zadru odavno znamo koliko je on talentiran i vrhunski golman, istaknuo je Kalmeta koji, međutim, nije imao odgovor zbog čega je Zadra rasadnik velikih nogometaša.

- Ne znam. Ne mogu odgovoriti na to pitanje, ali znam da su to uz nenadmašnog Luku Modrića te Dominika Livakovića, i bivši reprezentativci Danijel Subašić i Šime Vrsaljko, pojavio se i Martin Erlić. A kao što znate i Joško Gvardiola je podrijetlom iz Novigrada, nanizao je Kalmeta imena vrsnih nogometaša koji su povezani sa Zadrom.

Dominik Livaković je u svibnju ove godine organizirao svoje vjenčanje u Zadru. Nema sumnje da će i Dominikovi unuci pričati i biti ponosni na jučerašnji podvig kojim je pokazao zrelost i odgovornost u presudnoj situaciji hrvatske reprezentacije u Kataru.

I premijer Plenković s troje ministara bili su na utakmici i imali su kome čestitati u sveopćoj nacionalnoj euforiji.