Povodom Međunarodnog dana volontera u Providurovoj palači uručena je dodjela priznanja a svim dobitnicima je zahvalu izrekla Marija Špaleta,  voditeljica Volonterskog centra Zadar

Dobitnik priznanja Volonterska ruka u Kategorija organizatora volontiranja je Udruga Prospero iz Gračaca. U istoj kategoriji, zahvalnica je uručena Humanitarnoj udruzi Antonio Jurjević, Mjesni odbor Bili brig te Volonterski klub OŠ Posedarje za izuzetan doprinos volonterstvu u smislu odgoja za volontiranje i promociju školskog volontiranja u lokalnoj zajednici.
U Kategoriji volontera priznanje Volonterska ruka dobila je Elena Šarunić za volontiranje u Kono Zoni.
Zahvalnice u toj kategoriji pripale su Maji Kukljica,Nini Mandić za izniman doprinos volonterskim aktivnostima, Toniju Lovrović, Anđeli Šikić, Marineli Bačić; Kristini Lončar te Mihovilu Mijoloviću.

Evo i obrazloženja
DOBITNICI: Udruga Prospero (Gračac)
Udruga Prospero dugi niz godina radi na osnaživanju i edukaciji žena i marginaliziranih osoba u društvu, pruža pomoć starijim i nemoćnim osobama, pomaže malim OCD-ovima, radi na informiranju i digitalizaciji stanovništva, kao i uređenju okoliša. Pritom uključuje volontere u različite aspekte svog djelovanja.
OSTALI NOMINIRANI: Humanitarna udruga „Antonio Jurjević" za humanitarno-volontersko djelovanje u prikupljaju financijskih sredstava za pomoć djeci s teškoćama kroz organizaciju Memorijalno-humanitarnog turnira „Antonio Jurjević" u spomen na prerano preminulog nogometaša Antonija Jurjevića
Mjesni odbor Bili brig za aktivan volonterski doprinos zajednici kroz svakodnevno unaprjeđivanje i poboljšavanje života stanovnika u svome kvartu te organizaciju humanitarnih akcija i akcija dobrovoljnog davanja krvi
Volonterski klub OŠ Posedarje za izuzetan doprinos volonterstvu u smislu odgoja za volontiranje i promociju školskog volontiranja u lokalnoj zajednici.


KATEGORIJA VOLONTERA DOBITNICA:
Elena Šarunić
Volonterka Elena Šarunić Priznanje osvaja za volontiranje u nezavisnom kinu Kino Zoni, projektu Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, gdje se istaknula predanošću poslu, marljivošću, točnošću, nenametljivošću i entuzijazmom. Elena je također bila ključni akter u projektu „Srednja Kino Zona", posebnom programu Kino Zone za zadarske srednjoškolce, koji je realiziran u suorganizaciji s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar čija je Elena učenica.

OSTALI NOMINIRANI:

Maja Kukuljica u kategoriji inkluzivnog volontiranja, za svakodnevnu dostavu obroka starijim i nemoćnim osobama u sklopu usluge koju pruža Dom za odrasle osobe sv. Frane Zadar
Nina Mandić za izniman doprinos volonterskim aktivnostima koje organizira Udruga Ahimsa - u Centru za pružanje usluga u zajednici Zadar, Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, u Sportskoj udruzi osoba s intelektualnim poteškoćama Mali princ i Zadarskom azilu.

 Toni Lovrovič za aktivno volontersko djelovanje u Udruzi Ahimsa, gdje volonterski obavlja funkciju tajnika Udruge, a ujedno je koordinator volontera i sam volontira u Zadarskom azilu s nezbrinutim životinjama.

 Andela Šikić za predan volonterski rad u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru, kojim pruža praktičnu i emocionalnu podršku žrtvama kaznenih i prekršajnih djela kao ranjivoj skupini društva.

 
Marinela Bačić za predan volonterski rad u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru, kojim pruža praktičnu i emocionalnu podršku žrtvama kaznenih i prekršajnih djela kao ranjivoj skupini društva.

Kristina Lončar za dugogodišnji nesebičan volonterski doprinos aktivnostima Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Zadar.

 
Mihovil Mijolović za iznimno aktivno volontersko djelovanje u svim aktivnostima Mjesnog odbora Bili brig te neizmjeran volonterski doprinos radu cjepilišta Višnjik.


KATEGORIJA KOORDINATORA VOLONTERA

Prvi put se Volonterska ruka dodijelila u kategoriji koordinator volontera a dobila ju je Mira Treursić.

 
Mira je predsjednica Udruge mladih Ahimsa te odrađuje najveći broj volonterskih sati među svim članovima i volonterima. Svoje vrijeme i dobru energiju najviše poklanja kako bi Udruga mogla djelovati i nesmetano funkcionirati, ali to je ne sprječava da volontira u Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, Udruzi za autizam Zadar, Sportskoj udruzi osoba s intelektualnim poteškoćama Mali princ i u Zadarskom azilu. Mira također svaki tjedan vježba čitanje i pisanje s Juricom Milinom, mladićem s Down sindromom, te je najzaslužnija za izdavanje knjige koja objedinjuje njegov kreativni likovni i književni izričaj, a ujedno se radi o prvoj hrvatskoj art terapijskoj knjizi.