Život je prepun nepredvidljivih avantura, a priroda obiteljskog života često ometa sve pomno razrađene planove. Nasreću, u Hrvatsku je upravo stigla Toyota Corolla Cross - automobil na koji se možete osloniti u svakoj situaciji i koji će izmamiti osmijeh na lice svakom članu vaše obitelji.

Trofej auto d.o.o. danas je predstavio novi model u salonu Toyote na adresi Zagrebačka 92, Zadar. Tim povodom najmlađi su mogli uživati u „Corolla Cross STEM radionici". U sklopu zabavne i edukativne radionice samostalno su izrađicali repliku vozila. Svoje male Toyote odmah su mogli isprobati vožnjom po pisti, učeći tako o sigurnosti, eko vožnji i automobilima koji imaju manji utjecaj na okoliš.

Sama Toyota Corolla Cross je SUV izvedba najprodavanijeg modela automobila svih vremena, a taj novi član Corolla obitelji ima sve što je potrebno vašoj. Corolla Cross je snažna i robusna te ima intuitivni dizajn SUV modela, što je apsolutno savršeno za potpuno bezbrižnu svakodnevicu. Praktična utovarna visina i iznimno prostrani prtljažnik omogućuju vam da sa sobom ponesete sve što želite kad odlazite na odmor s djecom, ili u omiljeni sportski klub na vikend-uživanje s najbližima.

Ako trebate više prostora 60/40 djeljiva i sklopiva stražnja sjedala u tren oka oslobađaju prostor za dodatne kovčege, bicikle i sve ostalo što želite ponijeti na putovanje. Praktične opcije pretinaca za odlaganje uključuju pretinac za odlaganje ispred suvozača i šest držača čaša, što znači da svi mogu uživati u prostranosti tijekom vožnje. Neovisno o tome trebate li u sjedalice staviti svoju nestašnu djecu ili istovarujete tešku prtljagu, veliki otvori stražnjih vrata omogućuju vam jednostavan pristup vozilu.

U Corolli Cross dobro se osjećaju svi putnici, i veliki i maleni, jer je njena unutrašnjost udobna i prostrana. Osim puno prostora za noge i glavu, sklopivi nasloni za ruku i uvodnici zraka na stražnjim sjedalima stvaraju ugodnu atmosferu posvuda, a ima i dovoljno mjesta za gledanje filmova, igranje video igara, drijemanje i još puno toga.

Corolla Cross je prvi model s petom generacijom Toyotinog hibridnog električnog sustava sa samostalnim punjenjem, koji pruža više snage i veće uživanje u vožnju, uz nižu potrošnju goriva i manje štetnih emisija. Corolla Cross nudi mogućnost inteligentnog sustava pogona na sva četiri kotača sa snažnim kretanjem uzbrdo unatrag, bez obzira koliko su uvjeti na cesti zahtjevni.

U Toyoti sigurnost nije opcija pa tako Corolla Cross u svim paketima opreme nudi sve u klasi vodeće sigurnosne funkcije, a visoku razinu bezbrižnosti jamči T-Mate: radi se o kombinaciji najnovije generacije sustava Toyota Safety Sense s nadograđenim funkcijama te dodatnih, naprednih sustava za pomoć pri vožnji, parkiranje i naprednu sigurnost.

Kad imate puno posla i stalno ste u pokretu, lakše je kad vam je sve dostupno na jednom mjestu. Aplikacija MyT na vašem pametnom telefonu služi upravo tome. Uz inteligentnu mogućnost povezivanja vašeg pametnog telefona s automobilom, aplikacija MyT čini sve što je potrebno kako bi isplanirala vaše putovanje kući, a uz to šalje novosti i obavijesti o servisnom održavanju. A značajka Hybrid Coaching analizira vaš stil vožnje i daje vam savjete kako smanjiti potrošnju goriva.

Corolla Cross vama i vašim najbližima pružit će sve što vam je potrebno da uspješno svladate nepredvidljivu svakodnevicu. Ona se brine za one „teške" stvari, tako da vi možete uživati u vožnji. U A jedno je sigurno: u Corolli Cross putnici vas nikad neće pitati „Hoćemo li brzo stići?"