Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u kazneno djela krivotvorenja isprava.

Naime, oni su jučer oko 16.40 sati na državnoj cesti DC-106 u Pagu u kontroli prometa zaustavili 60-godišnju vozačicu automobila Renault riječkih registracijskih oznaka, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozačici istekla vozačka dozvola prije više godina, te je u prometu sudjelovala s automobilom kojem je isteklo važenje tehničkog pregleda i prometne dozvole.

Protiv 60-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, a zbog počinjenih prometnih prekršaja, nadležnom sudu se podnosi optužni prijedlog.

Jučer, 30. studenog u 19.40 sati u Benkovcu u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili automobil Mercedes zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnjak. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je na snazi izrečena zabrana upravljanja vozilima „B" kategorije. Vozač je uhićen te smješten u službene prostorije policije, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu.