Općinski sud u Zadru izrekao je novčanu kaznu od 6.000 kuna Zadraninu koji se u obiteljskoj kući u Zadru, pod utjecajem 2,38 promila alkohola u organizmu, nasilnički ponašao prema svojoj supruzi vrijeđajući ju riječima: „Kurvo jedna, p. ti materina", a kad mu je ona rekla da će pozvati policiju on ju je nastavio vrijeđati „Ajde zovi, jebem tebe i policiju".

Nakon toga joj je iz ruke oduzeo mobitel, koji je odložio na komodu dnevnog boravka, nakon čega je ona opet uzela mobitel i otišla u kupaonicu u namjeri da zove policiju. Kada je to 62-godišnjak čuo, počeo je šakama i nogama lupati po vratima kupaonice, nakon čega je izašao iz stana te ju više puta nazvao vičući na nju da povuče prijavu.

Isti Zadranin ranije je osuđen za nasilje u obitelji pa mu je sutkinja izrekla dosta visoku kaznu.

Okrivljenik je obavijestio ovaj sud da ne može prisustvovati ročištu jer živi u inozemstvu te je dostavio sudu pisanu obranu u kojoj je naveo da se smatra krivim. Isprovociran njenim riječima vikao je na nju, lupao šakama i nogama po vratima kupaone, nazivao ju na mobitel i kazao joj da nema potrebe da zove policiju te da se smiri. Kako se nije javljala, vratio se u stan misleći da je otišla spavati, no kada mu je sin otvorio vrata i rekao da je zvala policiju otišao je u garažu, gdje su ga zatekli policijski službenici.

Pri odmjeravanju kazne okrivljeniku uzeta je u obzir težina djela, njegove posljedice, okolnosti pod kojima je djelo učinjeno, stupanj odgovornosti, imovinske prilike okrivljenika, a posebno kao otežavajuća okolnost uzeta je u obzir njegova dosadašnja osuđivanost dok je kao olakšavajuća okolnost uzeto u obzir priznanje počinjenog prekršaja. Sud je oslobodio okrivljenika dužnosti plaćanja troškova prekršajnog postupka budući je u toku postupka utvrđeno da je lošeg imovnog stanja