Danas je posljednji dan za prijavu kandidata za "Nasmiješeno sunce", priznanja kojeg Grad Zadar tradicionalno dodjeljuje najuspješnijima u ostvarenju turističke sezone.

Akcijom se ocjenjuje razina uređenosti turističko-ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti, kao i kvaliteta usluga koju pružaju, te se posebno ocjenjuje rad djelatnika u pojedinim segmentima usluge.

Prijedlozi se mogu podnositi u sljedećim kategorijama: najkvalitetniji ugostiteljski objekt: (restoran / konoba / caffe bar / noćni bar), novi suvenir, najljepše uređeni izlog trgovine, najuređeniji balkon i vrt, najuređenija benzinska postaja te djelatnik godine. U posljednjoj kategoriji biraju se najbolji turistički vodič / informator, kuhar, konobar, prodavač, policajac / inspektor, čistač, djelatnik turističke agencije i spasilac na plaži. Osim u navedenim kategorijama može se dati i prijedlog za dodjelu posebnog priznanja subjektima i institucijama za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone.

Prijedlozi se još samo danas mogu dostaviti na e-mail [email protected] Iako je poziv za "Nasmiješeno sunce" otvoren još 23. studenoga, na stranici Grada Zadra objavljen je tek u ponedjeljak, a informacija o tome nije poslana medijima. Preostaje vidjeti hoće li kasno oglašavanje poziva dovesti do manjeg broja prijava kandidata.