U sklopu Aktualnog sata Zadarske županije vijećnik Marko Pupić Bakrač iznio je informaciju koja je prije mjesec dana proširena u kuloarima zadarske bolnice.

- Smijenjena je glavna sestra bolnice Darije Katuše, ali je smjena trajala tri sata. Ravnatelj Čulina smijenio je i ponudio odjel koji hoće, ali je ona rekla da ju neće ucjenjivati. Zatim je došao poziv iz Županije, a drugi je bio od dr. Živka Kolege. Nakon toga je Čulina povukao odluku o smjeni glavne sestre. Rekli ste župane da se nećete baviti sestrama i bolnici ali očito da se Županija bavi sestrama u bolnici, ali na negativan način jer se omogućava nastavak mobinga od glavne sestre. Dr. Čulina je kralj grijeha propusta jer popušta pred pritiscima. Čak je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc rekao da će dati ostavku ako se ne riješi pitanje na Odjelu radiologije. Bilo je ili ona ili ja. Očito ima jako zaleđe i opomene pred otkaz koju je dobila i dalje je netko štiti i nekome je interesu da se sestre „mobingiraju", makar to rezultiralo odlaskom 30 sestrama iz bolnice, kazao je vijećnik Pupić Bakrač.

Odgovor župana Božidara Longina bio je kratak:

- Smjena Katuša nije u ingerenciji župana, a ne znam odakle takve informacije o smjeni i povlačenju.

Župan je svojedobno imenovao Dariju Katušu u Upravno vijeće zadarske bolnice a onda je postala pomoćnica ravnatelja, zadužena za sestrinstvo. Ravnatelj Čulina dodijelio joj je i drugi mandat.