Zbog davanja glasa za proračun Zadarske županije za 2023. godine vijećnik Željko Perica isključen je iz Kluba nezavisne liste, izvijestio je nositelj Ivica Žuvela.

- Glasovanjem za županijski proračun za 2023.g. protivno stajalištu Kluba smatramo da je gosp. Perica prouzročio štetu Klubu i svima koji su svoj glas dali promjenama na političkoj sceni u našoj županiji.

Smjer u kojem ova politička opcija ide nikad nije bila politička trgovina već nedvosmislena i bespoštedna borba za, uvjetno rečeno "malog čovika" kojem je dosta uzusa koje gledamo zadnjih 30 godina.

Kroz 2022.g. smo se kroz Županijsku skupštinu borili za dežurnog stomatologa nedjeljom i blagdanom, za higijenske potrepštine učenicama slabijeg imovinskog statusa, izgradnju Memorijalnog centra u Škabrnji, izgradnju hospicija na Babindubu, smanjenje cijene navodnjavanja u lišanskom polju, izmještanje autobusne linije za prijevoz učenika kroz Sabunike, izmjenu Pravilnika o zapošljavanju OB Zadar, transparentnije uvjete koncesija (poglavito obim i rokove investicija koncesionara), za baroterapiju u Specijalnoj bolnici Biograd na moru, adekvatnije zbrinjavanje infektivnog otpada, nudili smo rješenja vezana za parking ispred poliklinike, sugerirali izgradnju heliodroma kao temelj buduće hitne helikopterske službe.

S obzirom da nismo zadovoljni realizacijom naših amandmana niti navedenih stavki, odlučili smo kao Klub da nećemo podržati proračun Zadarske županije za 2023. godinu.

Imajući u vidu da gosp. Perica kao načelnik Općine Stankovci svoje nastavno političko djelovanje u Skupštini temelji na boljitku svoje Općine, ipak jednoglasno smatramo da glasovanjem protivno odluci kluba gosp. Perici prestaje rad u istom.
Želimo gosp. Željku Perici uspješan rad u Stankovcima, izvijestio je dr. Žuvela.