Nakon što je u petak u automobilskoj nesreći na cesti pored Nadina život izgubila jedna, a ozlijeđeno je deset osoba, mještani Nadina podsjećaju da već godinama upozoravaju na loše prometno rješenje na navedenoj dionici ceste, kao i na činjenicu da od nadležnih vlasti ne dobivaju nikakav odgovor na zahtjev da se ona rekonstruira, navodi se u objavi za medije koje su uputili mještani Nadina.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D-56 blizu skretanja za Nadin za koje se godinama traži da se poboljša na način da se doda treća traka za skretanje.

Upravo je ta dionica ceste kojem se redovito vozi preko dozvoljene brzine prometni i sigurnosni problem za mještane Nadina, ali i z sve ostale vozače i suvozače koji prometuju tom cestom.

Kao dokaz koji poktrjepljuje ove tvrdnje, u prilogu Vam dostavljamo zapisnik sa sjednice Vijeća mjesnog odbora koja je održana u listopadu 2021. godine. Kao jedan od zahtjeva prema Gradu Benkovcu pod koji administrativno pripadaju, Nadinjani navode da im treba proširenje županijske ceste, odnosno, novi ulaz u selo. Projekt za proširenje ceste napisan je prije više od deset godina.

Svoj su zahtjev ponovili 11. studenog 2022. u dopisu Gradu Benkovcu. Naime, u dopisu se traži rekonstrukcija seoske ceste koja je devastirana izgradnjom vodovodne mreže koja je financirana europskim sredstvima.

Za kraj valja podsjetiti kako je aktualna benkovačka vlast u Intervencijskom planu na temelju kojeg su povučena EU sredstva navela kako će se raditi rekonstrukcija ceste do nadinske Gradine. Taj je dio izbačen iz provedbe plana.

Umjesto toga, gradonačelnik Tomislav Bulić odlučio je napraviti cestu u svom selu Korlat koja nije uopće bila predviđena planom, o čemu su mediji već izvještavali.