Predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta najavio je uvjete koje će tražiti od HDZ-a želi li da vijećnici ove stranke podrže proraćun za 2023. godinu.

Radeta je naveo projekte koji su intervencijom SDP-a osigurani kroz rebalans, a to su novi UZV uređaj za OB Zadar, bazen s kompletnim sustavom za ŠC Višnjik, dodatna sredstva za normalno funkcioniranje svih proračunskih korisnika i institucija u vlasništvu grada zbog porasta cijena energenata, dostatna sredstva za ustanove predškolskog odgoja jer je tijekom godine porasla minimalna plaća te osnovica za plaće i putni troškovi, refinanciranje EU projekata, projektna dokumentacija za postavljanje solara na Višnjik i izgradnju polivalentne dvorane na Višnjiku.

Za nastavak suradnje i nastavak razgovora oko budućeg proračuna Radeta traži:

- svih 12 prijedloga kao sastavni dio Proračuna za 2023. među kojima su ključni; uvođenje Građanskog odgoja, povećanje stipendija, sufinanciranje obroka u OŠ... O prijedlozima će se Radeta uskoro detaljnije očitovati.
- implementacija i objava nabavljene aplikacije za transparentan proračun Grada Zadra
- najava uvođenja aplikacije za transparentan proračun u svim gradskim poduzećima u vlasništvu Grada Zadra
- smjena ravnatelja Jurice Dilbera u ustanovi Zadar Sport.

Bez obzira na utemeljenost traženja, Dilber bi mogao biti bivši, na način jednak onom na koji je smijenjen bivši predsjednik HNK Zadar Damir Knežević. Prošle godine Enio Meštrović inzistirao je na njegovoj smjeni želi li HDZ nastaviti pregovore. Iako je Knežević dugo odolijevao kritikama, bio je ponukan da sam ponudi ostavku, nakon čega je usvojen proračun. Čini se kako ni sa Dilberom neće biti puno drugačije...