Na Dan grada Zadra Nagradu hrvatskog glumišta, u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Ivica Pucar za ulogu Šimurine u "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešena u režiji Dražena Ferenčine i u koprodukciji HNK Zadar i Kazalište lutaka Zadar.

Druga nominacija je bio Dražen Ferenčina, redatelj te predstave. U toj kategoriji nagradu je dobio Boba Jelčić koji je preko svog izaslanika poslao poruku da je odbija a da će obrazloženje dati naknadno. To je prvi put da se takvo nešto dogodilo i to na 30. dodjeli Nagrada hrvatskoga glumišta i za najbolja umjetnička ostvarenja iz područja dramske, radijske i televizijske umjetnosti, opere te plesne umjetnosti, održane u zagrebačkom HNK.

Iz zadarskog HNK najavili su dvije izvedbe Hamleta iz sela Mrduše Donje u siječnju, 24. i 25.1.2023.

Zadranin Ivica Pucar odnedavno je predsjednika Udruženja hrvatskih dramskih umjetnika. Pucar se u svom obraćanju zahvalio svima s kojima je radio tu predstavu u Zadru te poimenice ravnateljici Iris Pavić Tumpa, ravnatelju Renatu Švoriniću te redatelju Ferenčini. Prst sudbine je bio taj da ga je poznati glumac Krešimir Zidarić spremao upravo s ulogom Šimurine za prijemni na Akademiju. Ivan Pucar njemu se posebno zahvalio.

Nagradu je posvetio svom sinu Ivanu i bratu Marinu (preminulom Marinu Pucaru u javnosti poznatom kao direktoru Podrvake, op.a).