Stanari zgrade na Trgu Damira Tomljanovića Gavrana na Bilom brigu prosvjeduju zbog građevinskog deponija kojega je na platou ispred zgrade napravio investitor koji tamo uređuje svoj prostor.

- Na ovoj adresi on mjesecima drži gomilu smeća koje se potom raznosi svugdje okolo i očito nema namjeru to isto smeće pokupiti i odvesti, a da nijedna službe nije reagirala. Gomila smeća je postala WC na otvorenom za kućne ljubimce koji to obavljaju svoje fiziološke potrebe.

U neposrednoj blizine se nalazi osnovna škola koju pohađa stotine djece koja kao i svaka djeca skaču po gomili i još više je razbacuju. Pored gomile svakodnevno prolaze brojni vjernici koji prisustvuju svetim misama, mališani na putu u i iz dječjeg vrtića...

Jasan nam je mentalni sklop kao i razina kulture ili bolje rečeno nedostatak iste kod tih i takvih te nedostatak ikakvih obzira prema samom prostoru i ljudima koji tu žive, tuda prolaze i čude se da je takvo što moguće u jednoj sredini koja sebe voli nazvati civiliziranom.

Smeće se nalazi na javnoj površini a temeljem odluke grada, javna površina se može koristiti za privremeni smještaj takvog materijala samo uz odobrenje istog. Zanima nas postoji li takva odluka, na koji vremenski rok je dopuštenje izdano ako je izdano, trenutni status istog ako postoji, naravno te dali postoji kontrola provedbe istog te što će gradske službe učiniti da se stane sanira i prostor očisti?, pitaju se stanari.

- Neprihvatljivo stanje komunalni redari putem ugovorenog izvođača nastojat će ukloniti tijekom današnjeg dana, odgovorio je pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.