Pojačane aktivnosti policije, usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća, nastavljene su i ovog vikenda. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Od 18. do 21. studenog na zadarskim prometnicama evidentirano je ukupno 158 prekršaja od kojih iz policije izdvajaju: 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je 4 prekršaja zbog vožnje automobila bez tehničkog pregleda i registracije, 2 prekršaja zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljenje, 2 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom te po 1 prekršaj zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka - prolaska za vrijeme trajanja crvenog svjetla te prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja. Iz prometa je isključeno 24 vozača i 6 vozila. U tom se vremenu dogodilo 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policija je ovog vikenda imala pune ruke posla. U 13.35 sati u Ulici Akcije Maslenica policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 59-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja. Vozač je uhićen, nakon čega je zbog počinjenog prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 13 dana.

U 20.25 sati u Benkovcu, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su 21-godišnjaka koji je upravljao automobilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je u prometu sudjelovao prije stjecanja prava na upravljanje te da je i do sada prekršajno sankcioniran zbog prometnih prekršaja. Mladi recidivist je uhićen, nakon čega je zbog počinjenog prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 13 dana.

U 22.20 sati u Biogradu, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su 22-godišnjaka koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka. Provedenim testiranjem na droge utvrđena mu je prisutnost droge u organizmu te je daljnjim postupanjem kod njega pronađeno oko 0,4 grama marihuane. Uhićen je te zbog vožnje pod utjecajem droga i zbog posjedovanja marihuane protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 20. studenog oko 22.50 sati na županijskoj cesti ŽC-6040, na području Zemunika Donjeg policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u kontroli prometa su zatekli motocikl Gilera bez registarskih oznaka. Kada su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, vozač je uslijed nepropisnog kretanja kolnikom, udario u službeni policijski automobil, nakon čega su maloljetni vozač i 18-godišnji putnik na motociklu pali na kolnik, te je vozač motocikla pri tom lakše ozlijeđen. Utvrđeno je da je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao motociklom bez tehničkog pregleda i registracije, te se nadležnom sudu protiv njega podnosi Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Tijekom kontrole prometa, najveća koncentracija alkohola u količini od 1,61 g/kg izmjerena je u Zadru, na Obali kneza Branimira u nedjelju, 20. studenog u 05.05 sati kod 21-godišnjeg vozača, koji je upravljao automobilom Hyundai austrijskih registarskih oznaka. Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran.