Današnji suhi dan prije nove ciklone iskoristili su ugostitelji za opremanje drvenih kućica od kojih svaka mora imati obavezan aparat za gašenje požara.

Trg Petra Zoranića koji se nalazi uz gradilište stare tehničke škole, od jutros je poprište vozila koja donose opremu za Advent čije je otvorenje u četvrtak.

Naravno da je od te sile i težine došlo do pucanja kamenih ploča. U pomoć je pozvan Stipčević čije smo radnike zatekli u krpanju druge puknute kamene ploče.

Advent će dokrajčiti opločenja na toj javnoj površini, uređenoj prema kontroverznom arhitektonskom projektu. Na žalost izvedba kamenih ploča u startu je bila toliko loša da je nakon 10-ak godina potrebno sve izvaditi i ponovno staviti s fugama i prema propisima struke.

Sanacija nekoliko ploča koja je bila obaveza Krekić Avangrada kao nositelja gradilišta više od četiri godine svedena je samo na popravak ploča na ulazu u Providurovu palaču. I baš je tamo danas opet pukla ploča - možda i od težine umjetnina iz Zagreba koje se na tom mjestu iskrcavaju iz kamiona.

U gradskoj upravi očito ne dijele mišljenje javnosti i taj povijesni dio Grada koji je bio antički ulaz s ostacima koji javnosti nikada nisu prezentirani, prepušten je višem interesu i zapušten.

Sporne staklene plohe su zaštićene jer bi se u protivnom Advent u Zadru pretvorio u dramu.