Javni natječaj Grada Zadra za izgradnju prometnice u Crnom izazvao je veliki interes građevinara. Njih šestero dostavilo je ponude redom niže od procijenjene vrijednosti koja je iznosila nešto više od 7 milijuna kuna.

Najnižu ponudu dostavila je obrovačka Cestogradnja koja je za taj posao, u trajanju od 270 dana, zatražila 6,2 milijuna kuna. Po visini ponude slijedi ih Strabag (6,4 milijuna kuna), a zatim Ceste Zadarske županije i varaždinski Colas, čije su ponude bliske iznosom (oko 6,5 milijuna kuna). Za isti posao konkuriraju još nadinski TIM (6,7 milijuna kuna) i albanski PE-VLA-KU. Slijedi postupak pregleda i ocjena ponude nakon kojeg će Grad Zadar objaviti odluku o izboru izvođača.

Podsjetimo, ovaj cestovni zahvat izvodi se u svrhu stambenog zbrinjavanja mladih, odnosno novog projekta iz modela poticane stanogradnje (POS), u sklopu kojeg će Grad Zadar mladima povoljno nuditi terene za gradnju obiteljskih kuća. Raspisivanje samog natječaja za osnivanje prava građenja na tim česticama najavljen je u sljedećih nekoliko mjeseci.

Do nove budućnosti tog prostora, iza zgrade Mjesnog odbora, gradske vlasti namjeravaju urediti cestu koja trenutno predstavlja dijelom asfaltirani, a dijelom tamponirani put, širine 5-6 metara bez nogostupa.

Prema projektu Damira Mandre iz Studija 2M, nova prometnica izvest će se u širini od 5,5 metara s obostranim nogostupima širine 1,5 metara. U obuhvat zahvata je 710 metara duga dionica sa slijepim odvojcima duljine oko 30 metara. Uz rekonstrukciju prometnice izvest će i vodovodna mreža, oborinska odvodnja, javna i DTK kanalizacija.