Odvaljen je kameni stup na šetnici Foruma koja je uređena 1996. godine prema arhitektonskom projektu nagrađivanog zadarskog arhitekta Ante Uglešića.

U Odjelu za komunalne poslove dobili su o tome dojavu te su na teren poslali radnike Stipčevića koji ima ugovor na održavanju javne površine.

Koliko se održavaju upravo se vidi na tom prostoru šetnice, oštećenja na kamenim pločama i klupama na koje davno nije došla zaštitna boja koja je bila originalna prema projektu.

 Jedan od stupića koji su reminiscencija na povijesne stupove kod Morskih vrata bio je oštećen. Nadležne službe Grada Zadra za javne površine, stavili su tada lošu repliku od gipsa bez rupa koje su karakteristične za stupove šetnice.

Teško je utvrditi je li stup odvaljen zbog zuba vremena ili od udarca nekog vozila, a nije isključeno da je komunalno s obzirom da se autima ne može preko šetnice ili nešto treće je u pitanju.

Vandalizam u Zadru nije nepoznata pojava ali policija o događaju nema nikakvih spoznaja. A gdje su kamere koje su postale rješenje za sve komunalne probleme?!