Vijećnik SDP-a Zlatko Marasović upitao je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine župana Božidara Longina zašto dugo traju postupci koji se vode na upravnim odjelima Zadarske županije.

- Dana 27. travnja od Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove kao ad hoc vještak Općinskog suda u Zadru zatražio sam podatak o vrijednosti šumskog zemljišta u K. O. Galovac. Isti dan mi je odgovoreno da je moj upit zaprimljen, no prvi odgovor sam dobio 6. srpnja s traženjem da moram uplatiti 20 kn upravne pristojbe, što sam učinio taj isti dan, poslavši mail da sam izvršio uplatu, po naputku koji mi je poslan. Do danas novog odgovora nisam dobio. U izvješćima o radu sve je bajno, sve je krasno, a stvarnost je drugačija. Sve ovo me podsjeća na vrijeme kad sam u istim uredima četiri godine tražio dozvolu za svoju obiteljsku kuću, što je agonija kakvu nikom poželio ne bih. Zbog navedenog moje pitanje glasi - koliko upravnim odjelima Zadarske županije treba vremena da izdaju jedan jedini papir?

Župan Longin rekao je da je svjestan nezadovoljstva brzinom, a razlog je veliki broj zaprimljenih zahtjeva.

- Primili smo ih kao sve tri dalmatinske županije zajedno. Izdali smo daleko najviše dokumenata, imamo toliko djelatnika da neki rade samo taj posao na određeno vrijeme, rekao je Longin.