Gradonačelnik Branko Dukić danas je objavio imena dobitnika Grba gradonačelnika. Ovo priznanje koje na Dan grada dodjeljuje gradonačelnik za 2022. dobili su Anita Mustać, Igor Goić, Ana Burazer, Roko Strika i dr. Krešimir Baraka.

Anita Mustać diplomirana je inženjerka biologije i profesorica biologije u osnovnoj školi Šime Budinića. Odabrana je među najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj te je posebno angažirana na izvannastavnim aktivnostima zadarskih učenika.

Igor Goić je zadarski snimatelj i redatelj iza kojega je niz uspješnih radova, poput dokumentarne priče o hrvatskim svjetioničarima. Njegov film Meet. Feel. Explore. Zadar nagrađen je titulom najboljeg destinacijskog filma u kategoriji „Kultura i baština" na prestižnom međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR.

Ana Burazer je uspješna studentica i vrhunska sportašica, plivačica. Nedavno postala prvakinja na jednom od najvećih svjetskih sveučilišnih natjecanja.

Roko Strika je mladi zadarski hrvač, brončani na europskom kadetskom prvenstvu, dvostruki prvak Hrvatske, brončani na prvenstvu Balkana.

Posljednji od njih je dr. Krešimir Baraka, neonatolog koji je čitav radni vijek u službi djece ovoga grada i njihovih obitelji, i danas aktivan i potpuno posvećen svom poslu, obrazložio je gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća.