U sklopu Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća HDZ-ov Damir Burčul ponovno je upozorio na stanje u proširenoj Ulici Franje Tuđmana. Ovaj put problemi nisu rezultat projekta, već ponašanja nesavjesnih vozača.

- Ulica je proširena čime je protočnost automobila postala daleko bolja nego što je bila. No može li se u suradnji s policijom edukativno djelovati na vozače koji se parkiraju ispred pijace i time ugrožavaju promet? Drugi problem u istoj ulici nalazi se na istočnoj strani trgovačkog centra, kod crkve sv. Ivana, gdje je stvoren divlji parking. Vozači izlaze s tog parkinga u smjeru zapada i tako sijeku tri trake te ugrožavaju promet. Iz sigurnosnih razloga potrebno je barem staviti znak zabranjenog skretanja ulijevo, kazao je Burčul.

Na njegovo pitanje pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela najavio je ugradnju novih kamera.

- Sve smo edukacije već prošli, a policija i prometno redarstvo tamo postupaju gotovo svakodnevno, pa će najučinkovitije biti postavljanje kamera za nadzor prometa u mirovanju, kako na toj lokaciji tako i na lokaciji pošte na Relji i Branimirove obale. Planiramo još postavljanje kamera u Ulici bana Josipa Jelačića, gdje je također primijećeno nedozvoljeno zaustavljanje vozila, te na Narodnom trgu. Projektni zadatak je već postavljen pred Inovativnim Zadrom koji će izraditi elaborat, dok će mi ishodovati sve potrebne suglasnosti nakon čega ćemo krenuti u realizaciju, najavio je resorni pročelnik.