Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Podsjetimo, radi se o investitoru stambenog objekta na gradskom predjelu Plovanija kojeg se tereti da je više puta prodavao iste stanove, te pritom uzeo veću količinu novca unaprijed uz predugovor. Nakon provedene istrage taj je iznos povećan s 3,5 na 4,5 milijuna kuna, a utvrđeno je i kako je njegova "operacija" trajala i četiri mjeseca duže.

- Okrivljenom 25-godišnjaku se stavlja na teret da je od 21. listopada 2020. do 8. travnja 2022. u Zadru, s ciljem da se u znatnoj mjeri nepripadno materijalno okoristi, neistinito predočavao oštećenim kupcima da će za stanove na nekretnini u Zadru, po zaključenju kupoprodajnih ugovora za te stanove, kao budućim vlasnicima omogućiti uknjižbu u zemljišnim knjigama, iako mu to nije bila namjera jer je svaki stan prodao u više navrata. Oštećenici su povjerovali u njegovo lažno predočavanje te su mu, na ime kupoprodaje stanova, isplatili ukupno 609.700,00 eura čime je oštetio kupce, a okoristio se za navedeni iznos.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je od oštećenika posudio novac lažno predočivši kako će kupiti opremu za uređenje stana te da će mu za vrijednost te opreme umanjiti kupoprodajnu cijenu stana, a što mu nije bila namjera. Tereti ga se da si je na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 68.008,67 kuna, priopćio je danas DORH uz napomenu kako je optužnica podignuta 28. listopada.