Zadarska županija, točnije Odjel za pomorsko dobro, more i promet kojeg vodi Krešimir Laštro dalo je na savjetovanje plan koncesija na pomorskom dobru za 2023. godine.

Prvi put će se tražiti koncesionar za marinu u Velom Ižu, koja je godinama slovila kao depandansa Tankerkomercove marine u Zadru.
Županija je, prema riječima Laštre registrirala lučko područje i ima zakonsko pravo objaviti natječaja za koncesiju na 20 godina za luku nautičkog turizma Veli Iž.
Preuzimanje i odštetni zahtjev Tankerkomerc koji ju je gradio, u tom slučaju nisu se pokazali problematičnim kao kod marine u Zadru za koju koncesiju može dati Država. Međutim, uz natječaj otvoren od 2014. godine, Marina Zadar još uvijek, unatoč najavama ministra Olega Butkovića, čeka prijenos na Lučku upravu Zadar koja bi trebala objaviti natječaj za koncesiju.

Druga nova koncesija je ispred pogona Cromaris, kojeg je svojedobno kao Plodovi mora, izgradio Tankerkomerc.

Koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u svrhu izgradnje ribarske luke, uvala Bregdetti, k.č. 7554/6, 7554/21 k.o. Zadar, Grad Zadar. Time bi se sredio nered i sramotan izgled tog dijela pomorskog dobra kojim je trebao gospodariti Grad Zadar.

 U Cromarisu su zadovoljni što će im se pružiti prilika da kao koncesionari preuzmu gospodarenje i što će moći urediti neprimjeren i zapušten ulaz u njihov pogon. Osobiti nakon najnovijeg ulaganja milijuna u njegovo opremanje i nadogradnju.

Ostvarenjem Plana davanja koncesija na pomorskom dobru za 2023. godinu prihodi od stalnog dijela naknade za koncesiju iznosili bi 505.028,30 kuna. Tek jedna trećina tog prihoda ostaje Županiji.