Vijećnik Akcije mladih (AM) Ante Rubeša razotkrio je na konferenciji za medije kako se rebalansom gradskog proračuna za SC Višnjik gura 10 milijuna kuna.

- Gradska vlast u suradnji sa SC Višnjik odlučile su kupiti školjku bazena iz Splita. Gospoda su odlučila kupiti još jedan bazen. Nije mi jasno zašto nismo napravili olimpijski bazen kojeg su najavili u prošloj kampanji. Taj bazen nije samoodrživ, kazao je Rubeša, pitajući se je li ta školjka važnija ili povijest, tradicija i potrebe građana.

Za Rubešu je ukupno 30 milijuna kuna usmjerenih u SC Višnjik ove godine nova zadarska „Fimi media", praonica novca, što je prije bio KK Zadar.

-  Kada su ga srušili do kraja, onda su ga napustili. Odgovornost je na nama, većini Zadrana na Gradskom vijeću da tu tradiciju oslobodim političkih okova u kojem je bila 30 godina, rekao je vijećnik AM koji je i predsjednik NO KK Zadar.

On je otkrio i službeni podatak revizije prema kojemu dug KK Zadar iznosi 23 milijuna kuna, od čega na predstečajnu nagodba otpada tri milijuna kuna.

- Iz svih tih razloga odlučili smo usmjeriti amandmane u smjeru KK Zadar. Mi kao većina u Gradskom vijeću imamo odgovornost prema stručnjacima koje smo doveli i koji su dali rezultate, istaknuo je Rubeša.

To je uvjet da klub bude stabilan i nađe sponzora i da se više ne nađe u situaciji da moli i kumi za novac za opstanak. - Ja sam bio ranije protiv jer sam znao kako se neodgovorno ponašaju ljudi u vodstvu kluba prema novcu iz gradskog proračuna, podsjetio je vijećnik AM.

- To vam je 500 tisuća kuna hotelskog smještaja za 30 dana. Ja ne znam kome je to normalno. Klub je funkcionirao od kredita do kredita, dodao je Rubeša.

Građani moraju shvatiti da je ovo kraj onakvog KK Zadar, a isto apeliram na gradske vijećnike da podrže ove amandmane, poručio je Rubeša i objavio amandmane Akcije mladih za sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća.
Konkretno to su 2. 3 milijuna kuna s pozicije pročelnika Darka Kasapa koja bi trebala ići za plaćanje predstečajne nagodbe. Zašto, jer je on bio predsjednik KK Zadar u vrijeme kad se sklapala predstečajne nagodbe.

Taj iznos od 3. 5 milijuna kuna kapitalne pomoći za SC Višnjik, tražimo da se preusmjeri radi podmirenje kredita kojeg su dizale nesposobne uprave.
Treći amandman od 4 milijuna kuna zbog većeg zauzimanje termina raznoraznih klubova pri kraju godine, za manje je sumnjiv. Umanjili smo ga na 2 milijuna kuna: ulaganje u sportske objekte - dvorana Jazine koja je kulturno dobro građana Zadra.

Ako ovi amandmani ne prođu a za njih bi trebali glasati i vijećnici HDZ-a jer je Klub njihovo maslo, ja sam spreman dovesti čitav Klub, najavio je Rubeša kojem se rebalans za Višnjik učinio idealna prilika da financijski ozdravi KK Zadar.