U odnosu na eksploziju u obiteljskoj kući koja se dogodila u petak, 11. studenog 2022. godine oko 18.30 sati u Preku na otoku Ugljanu, na mjestu događaja policija  je obavili očevid kojim je utvrđeno kako je u prostoriji u prizemlju kuće zbog istjecanja plinske smjese u zatvorenom prostoru došlo do eksplozije u kojoj je ozlijeđen 74-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenju.

Utvrđeno je kako je navedena obiteljska kuća prilikom eksplozije razrušena, dok su na tri susjedna objekta nastala veća oštećenja, a na još sedam obližnja objekata oštećenja na krovovima, zidovima i prozorima kuća.

O događaju upoznato je nadležno državno odvjetništvo, a uz policijske službenike na mjesto događaja su izašli i inspektori za protupožarnu zaštitu.
Nastavljaju se poduzimati daljnji mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, u sklopu kojih ce se utvrditi i nastala materijalna šteta.