Nakon što je na posljednjem Aktualnom satu otkrila nevjerojatan podatak kako se netko, mimo znanja Narodnog muzeja, prošle godine pokušao upisati kao osoba ovlaštena za zastupanje te ustanove, SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković uoči nove sjednice dobila je odgovor ravnateljice Renate Peroš koja i sama ranije bila iznenađena tim podatkom.

Peroš sada navodi kako je Narodni muzej Trgovačkom sudu u Zadru podnio prijavu o njezinom zadnjem imenovanju na novi četverogodišnji mandat, te navodi kako nitko umjesto nje nije bio niti je trebao biti ovlašten za zastupanje muzeja. Peroš je to navela i u odgovoru na naše pitanje ističući kako "nikakav zahtjev za „razvlaštenje" nije upućen na Trgovački sud". No kao ni vijećnici Mišković nije nam htjela objasniti kako je došlo do situacije koja je pobudila sumnju u to, odnosno je li riječ o grešci pravne službe muzeja.

- Odgovoreno mi je da je sve napravljeno "po PS-u". Ako je tako, zanima me zašto upis nije proveden, odnosno zašto je rješenjem Trgovačkog suda odbijen. Odgovor na to nisam dobila. Nimalo ne tješi što je vjerojatno riječ o uobičajenom diletantizmu i šlamperaju koji je posljedica katastrofalne kadrovske politike HDZ-a u Zadru, obilježene nepotizmom i negativnom selekcijom. To je, na žalost, već odavno prestala biti vijest, istaknula je Mišković.

Ova diplomirana specijalistica kriminalističkog istraživanja u svojoj je najnovijoj istrazi otkrila novu prijavu muzeja.

- Podnesen je novi zahtjev za upis promjene, čini se tek nakon mog pitanja jer je novo rješenje doneseno 8. studenoga. Ne tražim zahvalu od NMZ-a što sam im identificirala problem, no voljela bih da mi netko odgovori zašto se upis promjene koja je stupila na snagu 10. listopada 2019. dogodio 8. studenog 2022. - više od tri godine od početka mandata. Ili je i tu sve u redu?, pita se Mišković.