Općinski prekršajni sud u Zagrebu početkom mjeseca je proglasio krivim muškarca iz Zadra, koji je bio kao navijač na košarkaškoj utakmici Premijer lige između KK Dinamo Zagreb i KK Zadar, a koji je bodrio navijače KK Zadra, jer je prekršio Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, javlja Zagreb info.

Muškarac je u Košarkaškom centru Dražen Petrović nosio majicu sa vidno istaknutim natpisom na prsima sadržaja "Liberta per gli ultras A.C.A.B." veličine 20×10 cm, čime je po odluci suda, iskazivao i poticao mržnju prema policijskim službenicima. Osim toga, policija mu je prilikom ispitivanja alkoholiziranosti utvrdila koncentraciju od 1,33 g/kg alkohola.

Zbog toga je dobio kaznu od 4.400 kuna. Sud mu je uračunao vrijeme provedeno u policijskoj postaji kao dva dana zatvora, odnosno kao 600 kuna novčane kazne, pa mu je preostalo za platiti 3.800 kuna. Sud mu je odredio zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja športskim natjecanjima košarkaškog kluba Zadar, na području RH i u inozemstvu, s obvezom javljanja u policijsku postaju, i to u trajanju od jedne godine.

Naime, dužan je najkasnije dva sata prije početka košarkaške utakmice pristupiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako je odsutan iz mjesta prebivališta i nalazi se u RH u najbližu policijsku postaju i javiti se dežurnom policijskom službeniku te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme trajanja košarkaške utakmice, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka te utakmice.

Sud mu je oduzeo spornu majicu, a uz to mora platiti i sudske troškove. Presuda je pravomoćna.