Poslovni prostori uz garažu TIZ-a za godinu dana bi trebali postati opremljeni stanovi.

Zapušteni i nekorišteni prostori, jednom rječju ruglo, odavno su bili motiv obitelji Jurjević, čija firma Lignum je vlasnik garaže, da ih prenamijene u stanove koji će biti korišteni.

Kada je to prvi put najavljeno u studenom 2019. godine, tada je počeo postupak izmjene građevinske dozvole umjesto dozvoljene dvije etaže na jednu. Izmijenjena građevinska dozvole postala je važeća ove jesni kada su počeli radovi.

Prema tablici gradilišta očito je da je došlo i promjene investitora: umjesto Lignuma sada je to Lignum Stanogradnja. Izvođač radova je Vodoinstalcija, druga firma u suvlasništvu obitelji Jurjević.

Vica Factum je projektirao 9 jednosobnih i jedan dvosoban stan čija gradnja je u tijeku.

Koja će biti njihova namjena, odredit će tržište za godinu dana, kazao nam je Davor Jurjević. Hoće li to biti turizam, dugoročni najam ili možda studentski smještaj kako se planiralo 2019. godine, prije izgradnje novog doma s menzom za studente, znat će se po završenom poslu.

Svakako devastiran prostor na atraktivnoj lokaciji postaje prošlost otvaranjem gradilišta mini stanogradnje nasuprot mega Ljepotice.