U srijedu, 9. studenoga oko 16:45 sati na autocesti A1, u smjeru Zagreba, 29-godišnji državljanin Austrije je upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka dok je u organizmu imao 1,14 g/kg alkohola.

Dolaskom do dionice autoceste na području mjesta Zemunik Donji (252.-i kilometar) nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega je naletio na privremeno postavljenu prometnu signalizaciju (prometne znakove s treptačem), koju oštećuje te se nakon prometne nesreće udaljuje s mjesta događaja.

Istog dana, nešto kasnije 29-godišnji vozač Citroena je zaustavljen na području Ličko-senjske županije, nakon čega je priveden u službene prostorije zadarske policije, gdje je zadržan do otrežnjenja.

Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama; zbog višestrukih prometnih prekršaja kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B" kategorije na teritoriju RH u trajanju od 8 mjeseci, priopćili su iz PU zadarske.